ANTOLOGADOS

EDUARD MÁRQUEZ


(Barcelona, 1960) és autor de llibres de poesia, de novel·les i relats infantils (publicats per les editorials Cruïlla i SM) i de reculls de contes (Zugzwang i L'eloqüència del franctirador, Quaderns Crema, 1995 i 1998). Les seves novel·les Cinc nits de febrer (Quaderns Crema, 2000) i El silenci dels arbres (Empúries, 2003; finalista del Premi Llibreter 2004) han estat traduïdes al castellà i a l'alemany. Actualment, està escrivint la seva propera novel·la, La decisió de Brandes (Premi Octavi Pellissa 2005 a un projecte de creació literària).


Barcelona, 1960) es autor de libros de poesía, de novelas y relatos infantiles (publicados per las editoriales Cruïlla y SM) y de colecciones de cuentos (Zugzwang y L'eloqüència del franctirador, Quaderns Crema, 1995 y 1998). Sus novelas Cinc nits de febrer (Quaderns Crema, 2000) y El silenci dels arbres (Empúries, 2003; finalista del Premi Llibreter 2004) han sido traducidas al castellano (Cinco noches de febrero y El silencio de los árboles, ambas en Alianza Editorial) y al alemán. Actualmente, está escribiendo su próxima novela, La decisió de Brandes (Premio Octavi Pellissa 2005 a un proyecto de creación literaria).

 

FLAVIA COMPANY NAVAU


Va néixer a Buenos Aires i viu a Espanya des dels 10 anys. És escriptora, traductora i periodista. Ha publicat, entre d'altres, les novel·les Dame placer i Melalcor, en castellà, i Ni tu ni jo ni ningú (Premi Documenta 1997) i Llum de Gel, en català. Ha publicat també els llibres de contes Viatges Subterranis i Género de Punto i una sèrie de llibres per a infants que es poden trobar a la col·lecció El Vaixell de Vapor de l'editorial Cruïlla. Actualment col·labora amb El Periódico de Catalunya, el suplement cultural ABCD i dirigeix i presenta el programa cultural B 360º a Barcelona Televisió.


Nació en Buenos Aires y vive en España desde los 10 años. Es escritora, traductora y periodista. Ha publicado, entre otras, las novelas Dame placer y Melalcor, en castellano, y Ni tu ni jo ni ningú (Premi Documenta 1997) y Llum de Gel, en catalán. Ha publicado també los libros de cuentos Viatges Subterranis y Género de Punto y una serie de libros para niños que se pueden encontrar en la colección El Vaixell de Vapor de Editorial Cruïlla. Actualmente colabora en El Periódico de Catalunya, en el suplemento cultural ABCD y dirige y presenta el programa cultural B 360º en Barcelona Televisió.

 

VICENÇ PAGÈS I JORDÀ


(Figueres, 1963) ha publicat tres novel·les: l'experimental El món d'Horaci, la fantàstica Carta a la reina d'Anglaterra i l'autoficcional La felicitat no és completa. Ha publicat tres reculls de contes: l'antologia Cercles d'infinites combinacions, l'unitari En companyia de l'altre i el serialista El poeta i altres contes. Després de Grandeses i misèries dels premis literaris i Un tramvia anomenat text, ara està escrivint el seu tercer assaig, dedicat als clàssics de la literatura juvenil. Publica regularment crítiques literàries al suplement "Llibres" d'El Periódico, i articles setmanals a la revista Presència.


(Figueres, 1963) ha publicado tres novelas: la experimental El món d'Horaci, la fantástica Carta a la reina d'Anglaterra y la autoficcional La felicitat no és completa (La dicha no es completa, El Aleph Editores). Ha publicado tres libros de cuentos: la antología Cercles d'infinites combinacions, el unitario En companyia de l'altre i el serialista El poeta i altres contes. Después de Grandeses i misèries dels premis literaris y Un tramvia anomenat text, ahora está escribiendo su tercer ensayo, dedicado a los clásicos de la literatura juvenil. Publica regularmente críticas literarias en el suplemento Libros de El Periódico, y artículos semanales en la revista Presència. Tiene cuentos traducidos al castellano en Revista de Occidente (septiembre de 2001) y en la antología Mar y montaña (Lateral Ediciones).

 

MÀRIUS SERRA


(Barcelona, 1963) ha publicat més de cinc mil mots encreuats, més de mil articles entre La Vanguardia i Avui, nou llibres de narrativa i tres de ludolingüística, entre els quals destaca Verbàlia (jocs de paraules i esforços de l'enginy literari) (Empúries, 2000), guardonat amb els premis Octavi Pellissa, Serra d'Or i Lletra d'Or. En l'àmbit de la ficció ha rebut el premi Ciutat de Barcelona pel llibre de relats La vida normal (Proa, 1998). També destaquen les novel·les Mon Oncle (Proa, 1995, premi FEC), AblanatanalbA (Ed 62, 1999) i De com s'escriu una novel·la (Empúries, 2004). Des del 20/02/2002 manté el portal trilingüe sobre jocs de paraules www.verbalia.com. Viu i escriu a Horta, però el trobareu a www.mariusserra.info


(Barcelona, 1963) ha publicado más de cinco mil crucigramas, más de mil artículos entre La Vanguardia y Avui, nueve libros de narrativa y tres de ludolingüística, entre los que destaca Verbalia (juegos de palabras y esfuerzos del ingenio literario), (Península, 2000), galardonado con los premios Octavi Pellissa, Serra d'Or y Lletra d'Or. En el ámbito de la ficción recibió el Ciutat de Barcelona por el libro de relatos La vida normal (Proa, 1998). También destacan las novelas Mon Oncle (Proa, 1995, premio FEC), AblanatanalbA (Edicions 62, 1999) y De com s'escriu una novel·la (Empúries, 2004). Desde el 20/02/2002 mantiene el portal trilingüe sobre juegos de palabras www.verbalia.com Vive y escribe en Horta, pero le encontraréis en www.mariusserra.info.

 

JORDI PUNTÍ


Jordi Puntí (Manlleu, 1967), llicenciat en literatura romànica medieval, va treballar uns quants anys fent feines d'edició per a diverses editorials. El 1998 va publicar el seu primer llibre de narracions, Pell d'armadillo (Proa) -Piel de armadillo, (Salamandra, 2001) en la versió en castellà-, pel qual va obtenir, posteriorment, el premi de la Crítica Serra d'Or. El seu segon llibre de narracions, Animals tristos (Empúries, 2002) -Animales tristes (Salamandra, 2004)-, va quedar finalista del Premi Llibreter d'aquell any i al llarg del 2006 se'n publicaran traduccions al francès, italià i alemany. El director Ventura Pons acaba de adaptar tres d'aquestes narracions a la pel·lícula Animals ferits. Puntí ha traduït al català obres d'Amélie Nothomb, Marie Darrieussecq, Daniel Pennac i Paul Auster. Actualment col·labora amb el diari El País i escriu la seva primera novel·la.


(Manlleu, 1967) licenciado en literatura románica medieval, trabajó durante algunos años como editor en diversas casas editoriales. En 1998 publicó su primer libro de relatos, Pell d'armadillo (Proa) -Piel de armadillo, (Salamandra, 2001) en su versión al castellano- y por el que obtuvo, posteriormente, el premio de la Crítica Serra d'Or. Su segundo libro de relatos, Animals tristos (Empúries, 2002) -Animales tristes (Salamandra, 2004)-, quedó finalista del Premio Llibreter y en el 2006 se va a publicar en traducciones al francés, italiano y alemán. El director Ventura Pons acaba de adaptar tres de esos relatos en la película Animals ferits (Animales heridos). Ha traducido al catalán obras de Amélie Nothomb, Marie Darrieussecq, Daniel Pennac y Paul Auster. Actualmente colabora con el periódico El País y está escribiendo su primera novela.

 

ALBERT CALLS I XART


(Cabrera de Mar, 1966). Treballa de periodista des de fa vint anys i actualment és cap de redacció del setmanari Tribuna Maresme. Fa 10 anys va fundar una llibreria a Premià de Dalt, de la qual n'és copropietari. Va desenvolupar una intensa tasca a l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, primer, i després a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. D'entre els seus títols destaquen els poemaris La mort, dins el llibre 4 poetes 92 (La Magrana, 1992. Premi Amadeu Oller); Arquitextures (Oikos-Tau, 1998) i Taquicàrdies (7 i mig, 1998); en narrativa els reculls Contes ràpids (Sirius, 1991); Puzzle (Oikos-Tau; 1996); Sèrie B (Brosquil Edicions, 2001) i contes dins les antologies 21x21, Contes de Barcelona (Proa, 2000) o 2001: l'odissea continua. 21x21 (Proa, 2001); i en castellà a Sociedades secretas (Promarex, 1995); la novel·la eròtica col·lectiva Jo també la vaig conèixer (Germania, 1995), la novel·la de ciència ficció L'assalt dels pirates (Edicions de la Vorera, 1999) i les obres de divulgació Com es fa una revista (Sirius, 1994). Ha estat, també, impulsor de nombroses antologies de poesia i relats de gènere de joves autors. Ha obtingut diversos guardons: l'Amadeu Oller, Django's, Joan Llacuna, Mostra Literària del Maresme, Hilari d'Arenys, Gabriel Ferrater de Reus, L'Espurna del Clot, Guspira, Sant Jordi per a Joves de la Generalitat i Sara Llorens, entre d'altres; i en castellà, el Villa de Portugalete.


(Cabrera de Mar, 1966). Trabaja como periodista desde hace veinte años. Hace 10 fundó una librería, de la cual es copropietario. Ha estado vinculado a la Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana y a la Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Es autor de obras de narrativa, poesía, ensayo y divulgación de entre las que destacan los siguientes títulos: los poemarios La mort, dentro del libro 4 poetes 92 (La Magrana, 1992. Premi Amadeu Oller); Arquitextures (Oikos-Tau, 1998) y Taquicàrdies (7 i mig, 1998); en narrativa, Contes ràpids (Sirius, 1991); Puzzle (Oikos-Tau, 1996); Sèrie B (Brosquil Edicions, 2001) y diversos relatos aparecidos en las antologías 21x21 (Proa, 2001), Contes de Barcelona (Proa, 2000) o 2001: l'odissea continua, y en castellano en Sociedades secretas (Promarex, 1995); la novela erótica colectiva Jo també la vaig conèixer (Germania, 1995) y la novela de ciencia ficción L'assalt dels pirates (Edicions de la Vorera, 1999). Entre sus obras divulgativas destaca Com es fa una revista (Sirius, 1994). Ha obtenido diversos premios: el Amadeu Oller, Django's, Joan Llacuna, Mostra Literària del Maresme, Hilari d'Arenys, Gabriel Ferrater de Reus, L'Espurna del Clot, Guspira, Sant Jordi per a Joves de la Generalitat y Sara Llorens, entre otros; y en lengua castellana, el Villa de Portugalete.

 

TONI SALA ISERN


(Sant Feliu de Guíxols, 1969). Debuta amb el llibre de relats Entomologia (Premi Documenta 1996). L'any 1998 publica la novel·la Pere Marín i l'any 2001 torna als relats amb Bones notícies. Aquest mateix any treu la Petita crònica d'un professor a secundària. El 2002 publica el llibre-reportatge Pineda de Mar i el 2003 Goril·la blanc. El 2004 surt Un relat de la nova immigració africana i Rodalies (Premi Sant Joan 2004), novel·la. El llibre més recent és Quatre dies a l'Àfrica (2005). Escriu articles al diari El Punt. És Premi Nacional de Literatura 2005 per la novel·la Rodalies.


(Sant Feliu de Guíxols, 1969). Nacido en Sant Feliu de Guíxols en el año 1969. Debuta con el libro de relatos Entomologia (Premio Documenta, 1996). El año 1998 publica la novela Pere Marín y el año 2001 regresa a los relatos con Bones notícies. Este mismo año aparece la Crónica de un profesor en secundaria. En 2002 publica el libro-reportaje Pineda de Mar y el 2003 Goril·la blanc. En 2004 aparece Un nou relat de la immigració africana y Cercanías (Premio Sant Joan 2004), novela. Su libro más reciente es Quatre dies a l'Àfrica (2005). Publica artículos en el periódico El Punt. Premio Nacional de Literatura 2005 por la novela Cercanías.

 

PERE GUIXÀ


(Barcelona, 1973). Llicenciat en Filologia Romànica. Ha publicat quatre llibres de contes, tots a Quaderns Crema: L'examen de l'autodidacte (1999), Àlies Barcelona (2001), L'embolic del món (2002) i Topolino (2004). Col·labora als suplements de cultura de La Vanguardia i l'Avui.


(Barcelona, 1973). Licenciado en Filología Románica. Ha publicado cuatro libros de cuentos, todos en Quaderns Crema: L'examen de l'autodidacte (1999), Àlies Barcelona (2001), L'embolic del món (2002) y Topolino (2004). Colabora en los suplementos de cultura de La Vanguardia y el Avui.

 

XAVIER GUAL


(Barcelona, 1973) Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Treballa com a periodista i guionista. També col·labora en el suplement de cultura del diari Avui. Fins avui ha publicat les novel·les Els tripulants (El Mèdol, 2001.Premi de Narrativa Ribera d'Ebre 2000) i Ketchup (Columna, 2006) i el llibre de contes Delirium tremens (Proa, 2001; Premi Mercè Rodoreda 2000). www.xaviergual.com


(Barcelona, 1973) Licenciado en Filologia Catalana por la Universidad de Barcelona. Trabaja como periodista y guionista. También colabora en el suplemento de cultura del diario Avui. Hasta hoy ha publicado las novelas Els tripulants (El Mèdol, 2001. Premio de Narrativa Ribera d'Ebre, 2000) y Ketchup (Columna, 2006), y el libro de relatos Delirium tremens (Proa, 2001. Premi Mercè Rodoreda 2000). www.xaviergual.com

 

DAVID VENTURA MARQUIÉ


(Barcelona, 1974) Llicenciat en Història i en Periodisme. Ha portat camillas a l'Hospital de Sant Pau. També a treballat de periodista a TV de L'Hospitalet, i ha estat guinista de programes d'humor de TV3. Actualment viu a Eivissa i treballa a IB3-Ràdio. Ja publicat relats a mitra dotzena d'antologies de joves narradors. El recull de contes Estic treballant per arruinar la meva vida (Editorial Montflorit, 2004) és el seu primer llibre. El segon, també de contes, roman inèdit.


(Barcelona, 1974). Licenciado en Historia y en Periodismo. Ha llevado camillas en el Hospital de Sant Pau. También ha trabajado como periodista en TV de L'Hospitalet, y ha sido guionista de programas de humor en TV3. En la actualidad reside en Ibiza y trabaja en IB3-Ràdio. Ha publicado relatos en media docena de antologías de jóvenes narradores. Su libro de cuentos Estic treballant per arruinar la meva vida (Ed. Montflorit, 2004) es su primer libro. Su segundo libro de relatos permanece inédito.